Občina Cankova Občina Cankova

Informacije javnega značaja

Kontakt

Občina Cankova
Cankova 25
9261 Cankova

T: 02/540-93-70 – centrala
T: 02/540-93-77 – župan
T: 02/540-93-72 – direktor
F: 02/540-93-78

E: tajnistvo@obcina-cankova.si
I: www.cankova.si


Občina Cankova - Facebook

 

Delovni čas Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 14. ure
Petek:

od 7. do 14. ure

 

Uradne ure Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 14. ure
Petek:

od 7. do 14. ure

 
 Malica:           od 10. do 10.30 ure

 

Uradne ure župana:

Četrtek:         od 11. do 13. ure

 

 

5 Februar 2014 Arhiv

Led in žled

Spoštovane občanke in občani!


Po več tednih decembra in januarja; najbolj zimska meseca, soočeni pretoplega vremena smo si vsi želeli snega, ki se za zimo v naših krajih spodobi; da »narava in zemlja se spočije« kakor so nas učili starejši. Konec prejšnjega tedna pa se je narava zelo »razjezila« in s snegom, dežjem in ekstremnimi temperaturnimi spremembami našo pokrajino in Slovenijo objela v ledeno-mrzli objem; v nekaj urah so zaledenele ceste, gozdovi in naša dvorišča. Že sedmi dan nam mediji prikazujejo strahovito razdejanje po naši domovini; ko so deset tisoči naših sodržavljanov brez elektrike, pitne vode in osnovnih potreb za življenje; ljudje ne morejo v službo; otroci ne v vrtec in šolo. Narava nas kot posameznike in družbo kaznuje za vse grehe in spozabe; ko si v napuhu domišljamo, da smo mi njeni gospodarji. Naravna katastrofa strahovitih razsežnosti v Sloveniji in Evropi potrjuje vsem nam, da ne smemo prestopati na sveto polje naravnih zakonov in smo tukaj; da naravo spoštljivo varujemo in ohranimo bodočim rodovom.


Pogodbeni izvajalci javne zimske službe so s pluženjem in posipanjem bili pripravljeni; ekstremno težke razmere so povzročile, da so ceste v hribih in med gozdovi poledenele. Župan sem bil vse dni na kontaktu z izvajalci in komunalnimi delavci Jožetom Žilavcem in Jožetom Hošteterjem, ki sta tudi popoldne, v soboto in nedeljo odstranjevala padla drevesa na občinske ceste; za državne sem obveščal Cestno podjetje M.Sobota. Zahvaljujem se vsem, ki ste me klicali in zahtevali čiščenje cest. Pošteno moramo priznati, ko smo soočeni s katastrofo po zahodnih predelih Slovenije; da smo dolžni biti hvaležni in malce potrpežljivi, ker ob sneženju in hkratni zaledenitvi je vožnja po cestah težja in bolj nevarna.


Zahvaljujem se vsem pogodbenim izvajalcem, ki so za varnost v nevarnih pogojih zelo poledenelih cestišč s traktorji in stroji optimalno se angažirali; kljub temu, da so vremenske turbulence dežja in snega onemogočale vožnjo s posipalci in snežnimi plugi.


Hvala vsakemu občanu, ki je poleg svojega dvorišča in ceste; odstranjeval padlo vejevje z občinskih cest; Hvala poveljniku OGZ in članom PGD Cankova, ki so v nedeljo zvečer do polnoči odstranili vsa padla drevesa z občinskih in državnih cest in tako omogočili mobilnost prevoza za udeležence v prometu.
Posebej veliki HVALA našim gasilcem Dušanu Flegarju, Jerneju Grahu, Niku Miloševiču, Robertu Sakoviču, Ernestu Šteslu, Simonu Vogrinčiču in Viktorju Vogrinčiču; ki na območju Vrhnike, Sinje Gorice in Ligojne pomagajo ljudem, kjer so razmere katastrofalne. HVALA vsem, ki ste zimske težave v zadnjih dnevih razumeli, da nismo mi gospodarji narave; nas opozarjali; bili pa spoštljivi in malo potrpežljivi.
V upanju, da se bodo po Prešernu; »vremena na Slovenskem in v naših krajih zjasnila«; Vas pozdravljam z odličnim spoštovanjem;    

                                                                           Župan Občine Cankova
                                                                           Drago Vogrinčič
                                    

Koledar dogodkov

November 2021
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Zemljevid

Občina Cankova v Sloveniji

Krajevni urad Cankova

Krajevni urad Cankova

obratuje ob torkih in četrtkih,

med 8. in 15. uro.

 

Podrobne informacije

o delovnem času 

Krajevnega urada Cankova

dobite pri matičarki

tel. št. (02) 513-12-74,

na Upravni enoti Murska Sobota

tel. št. (02) 513 11 11

ali na Občini Cankova,

tel. št. (02) 540-93-70.


Preberi več