Občina Cankova Občina Cankova

Informacije javnega značaja

Kontakt

Občina Cankova
Cankova 25
9261 Cankova

T: 02/540-93-70 – tajništvo
T: 02/540-93-77 – župan
F: 02/540-93-78

E: tajnistvo@obcina-cankova.si
I: www.cankova.si


Občina Cankova - Facebook

 

Delovni čas Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 

Uradne ure Občinske uprave

Ponedeljek:   od 7. do 15. ure
Torek: od 7. do 15. ure
Sreda: od 7. do 17. ure
Četrtek: od 7. do 15. ure
Petek:

od 7. do 13. ure

 
 Malica:          od 10. do 10.30 ure

 

 

 

Zemljevid

Občina Cankova v Sloveniji

Gostinska ponudba

Bifeji

 

CANKOVA

 

AJDA – GOSTILNA, PICERIJA, PENZION
Bagola Ivanka s.p.
Cankova 33
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-13-78
Gsm: 031-692-500
Fax: 02/540-13-78
www.gostisce-ajda-bagola.si     

 

V sodobni, a prijetni gostilni AJDA s 120 sedeži v več lepo povezanih prostorih in s 120 sedeži na terasi, vas presenetijo z veliko izbiro jedi dobre kuhinje, zlasti z jedmi izvirne prekmurske kuhinje.
Privoščite si lahko zdrave ajdove jedi: ajdovo zlevanko, ajdove štruklje, ajdove žgance, ajdove rezance, ajdovo kašo in tudi ajdovo pico, s katero so tekmovali na olimpijadi v peki pic. V krušni peči vam po predhodnem naročilu pripravijo dobro pečeno raco, telečjo kračo, odojka, pečenko ali odlična pečena rebrca, poleg klasične ponudbe pa ponujajo tudi različne vrste rib. Najbolje se je prepustiti pojedini po načelu »zaupaj kuharju«. Stalno so na voljo pice - več kot 30 vrst jih pečejo v krušni peči. K vsemu ponudijo še odprta ali buteljčna vina goričkih vinogradnikov. Tu se gostje dobro počutijo ob praznovanju rojstnih dni in ob drugih slovesnostih.
Penzion Ajda razpolaga s 14 ležišči v 7 sobah s 4 zvezdicami.
Imajo tudi lastno kolesarnico in možnost izposoje koles.        

 

VILA VOGLER - KAVARNA
Turizem & gostinstvo Vila Vogler
Peter Obal s.p.
Cankova 23
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-13-67
Gsm: 031-610-684   

 

Vila Vogler predstavlja kompleks stanovanjskih in gospodarskih poslopij družine Vogler, ki je živela na Cankovi od 18. do 20. stoletja in tvori identifikacijsko celoto vasi v gospodarskem, socialnem in kulturnem pomenu. Več kot 100 let se je tukaj odvijala gostilniška dejavnost, ki je z dobro hrano slovela daleč naokrog, gospodarsko poslopje pa je med drugim služilo kot skladišče in postajališče za konjske vprege. Skozi Cankovo je namreč potekala pomembna trgovska pot med Avstrijo in Madžarsko.
Sedanji lastniki želijo dati kompleksu novo vsebino. V prostorih nekdanje gostilne je trenutno urejena prijetna kavarna, kjer vam ponudijo raznovrstne tople in hladne pijače. Urejena pa je tudi turistično-informacijska točka, ki nudi obiskovalcem informacije o turistični ponudbi v Občini Cankova in ponudbi na območju Krajinskega parka Goričko. Samo vas Cankova smo namreč poimenovali »zahodna vrata v Krajinski park Goričko«, ker predstavlja idealno izhodišče za nadaljnjo raziskovanje zanimivosti Goričke pokrajine.                                                      

 

OKREPČEVALNICA LOVSKI DOM
Trinkaus Branka s.p.
Cankova 58a
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-10-24                                 

 

 

 GERLINCI

 

Izletniška kmetija KOZELINOVI
Lidija in Anton Gomboc
Gerlinci 130
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-12-37
Gsm: 041-563-838  

 

Gombocovi živijo na domačiji, ki ji po domače pravijo Kozelinovi. Prav Kozelinovi so bili prvi vinogradniki in sadjarji v Gerlincih. Izkušnje iz Avstrije so prenesli v domači kraj. Imeli so trsničarstvo in drevesnico za sadno drevje. Vzgojili so celo domačo avtohtono sorto »gerlinčan«. Grozdje je drobno, nabito, zeleno-rumene barve. Mnogi ga imajo še danes v svojem vinogradu. Gombocovi gojijo tudi laški rizling, chardonnay, sauvignon in modra frankinja.

Kozelinova izletniška kmetija stoji na lepi razgledni točki z manjšim razglednim stolpom, zato se obiskovalci Turistično gozde učne poti Fuks graba radi ustavijo pri njih. Pod brajdami je urejeno lepo omizje za 40 ljudi, kjer se lahko v senci okrepčate z  domačimi dobrotami – suhimi mesninami, domačim kruhom in drugimi dobrotami s kmetije. V notranjih prostorih prejmejo do 60 ljudi, kjer se ob raznih praznovanjih zelo dobro počutijo tudi zaključene družbe.                                                                             

 

 

KOROVCI

OKREPČEVALNICA PRI ZLATKI
Kočar Zlatka s. p.
Korovci 26
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-10-30
Gsm: 031-726-520           

 

V središču vasi Korovci stoji gostilna, ki se ponaša s 40-letno tradicijo in dobro hrano. Nudijo klasične jedi in pice. V domači krušni peči pa pripravljajo in vam postrežejo tudi z domačim kruhom. V posebnem prostoru pa pripravljajo tudi pogostitve ob raznih praznovanjih, kjer lahko sprejmejo do 70 ljudi.         

 

 

KRAŠČI

TURISTIČNA KMETIJA FERENCOVI
Marjeta Ivanič Kous s.p.
Krašči 23a
9261 CANKOVA
Tel.: 02/540-11-17
Gsm:
031-302-531 - Marjetka
041-330-982 – Peter
www.ferencovi.si      

 

Privlačno središče gostoljubja v vasi Krašči je starodavna, dvestoletna Kmetija Ferencovi. Kmetija ima na razpolago 120 sedežev in 7 klimatiziranih sob, po želji s televizorjem, ki jih, če gostje tako želijo, opremijo še z dodatnimi ležišči; tako lahko na kmetiji prenoči 30 gostov hkrati. Možno je prespati tudi na senu pod slamnato streho. Gostje tukaj najdejo vse, kar lahko ponudi dobra turistična kmetija.
Ferencovi goste radi razvajajo: pred hišo jim dajejo na voljo dvojno teniško igrišče, travnati grič za igre z žogo in velik prostor za druženje večjih skupin (predšolskih in šolskih otrok, zaključenih skupin), izposojajo pa tudi kolesa in nudijo parkirišča za avtodome. Terasa pod brajdo ima prelep razgled na jezersko gladino. Ledavsko jezero vabi k ribolovu ali le tihemu opazovanju rahlo valovite vodne gladine.
Prepoznavna posebnost Kmetije Ferencovi je pridelovanje in predelava slame oz. žita. Tako je Kmetija Ferencovi ne le muzej v naravi, ampak tudi učna delavnica za tiste, ki se želijo naučiti prekrivanja strehe po preizkušenem starodavnem postopku. Naučijo se lahko tudi pletenja košar iz šibja, izdelave rož iz krep papirja in tudi kuhanja znanih prekmurskih jedi. Ob kmetovanju in gostinsko-prenočitveni ponudbi Kmetija Ferencovi obiskovalca obdari še z duhom nekdanjih časov. Hranijo namreč tudi zbirko kmečkih orodij in strojev, od katerih so še posebej ponosni na čez 80 let staro lokomobilo in mlatilnico, ki se uporabljata ob žetvi.         

 

 

Koledar prireditev

Fotogalerija